N-VA wijst de weg

N-VA vraagt een betere bewegwijzering naar de toeristische attractiepunten. Aan het kruispunt Singel- Stenenbrug plaatsten enkele partijleden vrijdag symbolisch een bordje richting Zoo/Aquatopia.

ghouben

”Wie met de auto op vakantie is in het buitenland, merkt dat toeristische bezienswaardigheden er vanaf de autostrade tot aan de bestemming zijn aangegeven met richtingwijzers. In Antwerpen is dat zeker niet het geval”, zegt gemeenteraadslid Luk Lemmens.

”De weg naar de Antwerpse Zoo, met circa één miljoen bezoekers per jaar de belangrijkste toeristische attractie van Vlaanderen, wordt er bijvoorbeeld helemaal niet aangegeven. Naar andere bezienswaardigheden evenmin. Toerisme is qua tewerkstelling voor Antwerpen nochtans nog belangrijker dan de chemie of de financiële sector. Een goede bewegwijzering is dus geen overbodige luxe.”

Het plaatsen van wegwijzers blijkt fout te lopen in de bevoegdheden van de federale en Vlaamse overheid. ”Zo mogen in steden van meer dan 30.000 inwoners hotels en restaurants niet bewegwijzerd worden binnen de bebouwde kom. Een bewegwijzering voor voetgangers is dan weer wel toegelaten. Juist de grotere steden hebben meer dan de andere nood aan bewegwijzering”, zeggen Lemmens en Bart De Wever.

N-VA wil dat Vlaanderen bevoegd wordt voor de bewegwijzering. En dat het Antwerpse stadsbestuur een globaal dossier opmaakt over de bewegwijzering en hiermee naar de andere overheden stapt. ”Bij elk horecaoverleg komt dit aan bod. Ik heb het in het federale parlement al vaker aangekaart, voorlopig zonder resultaat. We hebben wel een studie lopen over een betere bewegwijzering. We werken er echt wel aan”, zegt schepen van Toerisme Ludo Van Campenhout (VLD).