Wilrijkse Jaarmarkt krijgt naast Patrick Sercu extra topattractie

De Wilrijkse Jaarmarkt krijgt er maandag een topattractie bij. Niemand minder dan Helmut Lotti komt het Geitendistrict met een bezoekje vereren.

ghouben

Om halfdrie geeft de zanger aan café De Lindekes in de Doornstraat de start van de koers achter derny voor gentlemen. Een halfuurtje later zet hij aan de Jules Moretuslei de winnaar ook nog eens in de bloemen.

Lotti, zelf een groot wielerliefhebber, had maar wat graag meegekoerst aan de zijde van onder meer Patrick Janssens, Ludo Van Campenhout en acteur Alex Vanhaecke, die vorig jaar nog naar de overwinning spurtte.

”Maar om vier uur moet de zanger in Blankenberge zijn voor de opnames van Tien om te Zien”, weet organisator Guy Vervoort. ”Zodoende blijft er alleen de tijd om de winnaar op het podium aan de Jules Moretuslei in de bloemetjes te zetten en hem al dan niet met drie vluchtige muzikale kussen te belonen. Reken in elk geval maar dat de favorieten dit keer een extra tandje zullen bijsteken. Nadien de grote jongens op pad sturen, met nationaal kampioen Nico Eeckhout voorop, kan er net niet meer bij. Maar dat het een feestdag wordt voor de Lotti-fans is wel zeker.” Helmut Lotti is maandag niet de enige beroemdheid die Wilrijk aandoet. Elk jaar, ter gelegenheid van de Jaarmarkt, is daar ook een gewezen wielerkampioen te gast. Na onder anderen Briek Schotte, Rik Van Steenbergen, Jan Janssen, Eric Vanderaerden en Freddy Maertens verwelkomt de plaatselijke wielerclub dit keer gewezen olympisch kampioen en zesdagenkoning Patrick Sercu. Die schuift op de middag, mét Helmut Lotti, aan tafel in taverne Den Uyl. Na het vertrek van Lotti wordt Sercu aan de aankomstlijn uitgebreid geïnterviewd door speaker Roland Descheemaecker. Ongetwijfeld galmen er tussendoor ook nog wat liedjes van Helmut Lotti uit de luidsprekers.