Cardioloog Pedro Brugada van ziekenhuis Aalst naar AZ-VUB

De internationaal gerenommeerde cardioloog Pedro Brugada verlaat het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst en gaat naar de afdeling Elektrofysiologie van het AZ-VUB in Jette. Dat meldt het medisch weekblad De Huisarts woensdag op zijn website.

Belga

Vanaf 1 januari 2007 gaat de Catalaanse arts in het ziekenhuis van de VUB aan de slag. Momenteel is de 53-jarige Brugada nog verbonden aan het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst. Daar bouwde hij een internationale reputatie uit als cardioloog en als hoofd van de hartafdeling, waar ook koning Albert onder het mes ging.

Pedro Brugada studeerde geneeskunde aan de universiteit van Barcelona. In het Hospital Clinico in Barcelona volgde hij een opleiding cardiologie. Vervolgens trok hij via het Hospital San Pablo y Santa Tecla Tarragona naar de Universiteit Limburg in het Nederlandse Maastricht en daarna kwam hij in Aalst terecht.

Naar de in Catalonië geboren arts en zijn broers werd zelfs een syndroom genoemd. Het syndroom van Brugada is een aandoening waarbij de elektrische activiteit van het hart verstoord is, wat leidt tot een verhoogd risico op plotse dood.