Voor concert Midweekfeesten in Sint-Truiden geldt sms als inkomticket

Het mediabedrijf Paratel heeft een technologie ontwikkeld waarmee mensen via een sms een inkomticket voor een concert ontvangen. De technologie wordt al gebruikt tijdens de Midweekfeesten in Sint-Truiden, waar elke woensdag een concert plaatsvindt.

Belga

"Met de nieuwe technologie zijn onaangename verrassingen verleden tijd, zoals de vaststelling dat je je tickets niet vindt of de lange wachtrijen aan de inkom van festivals en concerten", zegt Shirine Irani van Paratel. Het ticket bestaat uit een sms, waarin een tweedimensionale barcode staat. Aan de ingang van het concert staan scanzuilen, die voorzien zijn van een scanner. Daarop legt de muziekliefhebber zijn gsm met de sms naar de lezer gericht.

Registreren voor de sms-coupon kan online. De betaling gebeurt via bancontact of kredietkaart. Tijdens de tiende editie van de Midweekfeesten aan het Nieuwscafé in Sint-Truiden kan het publiek van deze manier van voorverkoop gebruik maken. Op de site van de Midweekfeesten kunnen tickets besteld worden.

Na de registratie gaat het volgens Paratel vanzelf. "De dag van het optreden ontvang je de sms. Wie toch liever het zekere voor het onzekere neemt, kan ook de bevestigingsmail met 2D-code uitprinten om te laten scannen aan de zuilen bij de ingang. Als mensen hun gsm en geprinte mail vergeten zijn, kunnen ze nog altijd hun gsm-nummer ingeven om binnen te raken. Elke sms bevat een uniek code en het mobiele ticket kan dus maar een keer gebruikt worden", aldus Irani.