Anton Corbijn start opnames film over frontman Joy Division

De Nederlandse rockfotograaf Anton Corbijn is in Engeland van start gegaan met de opnames van een film over het leven van Ian Curtis, de zanger van de legendarische rockband Joy Division die zich in mei 1980 op 23-jarige leeftijd van het leven benam.

Belga

De film, die de titel "Control" kreeg, is gebaseerd op het boek "Touching from a distance" over Curtis dat zijn weduwe Deborah heeft geschreven. Deborah Curtis neemt de coproductie van de rolprent op zich.

Het verhaal van de film concentreert zich op de laatste jaren van de zanger. De gevolgen van zijn epilepsie en de dreigende scheiding van zijn vrouw zouden hebben bijgedragen aan zijn zelfmoord.

De relatief onbekende acteur Sam Riley speelt de rol van Curtis. Actrice Samantha Morton ("Minority Report") speelt zijn vrouw Deborah. De derde hoofdrol, die van Curtis' vriendin Annik Honore, is voor de Duitse actrice Alexandra Maria Lara ("Der Untergang").

De muziek van "Control" wordt gecomponeerd door New Order, de band die de overgebleven bandleden van Joy Division vormden na de zelfmoord van hun voorman.