Madonna laat zich kruisigen in Rome

Zowat 70.000 mensen hebben zondagavond het concert van Madonna in Rome bijgewoond. Het optreden was het gespreksonderwerp bij uitstek afgelopen week omwille van de kruisigingsscène van de popster.

Belga

Zestien jaar na haar laatste optreden in Rome gooide de Amerikaanse zangeres opnieuw hoge ogen in Italië. Madonna wisselde boodschappen voor wereldvrede af met gedurfde scènes en, niet te vergeten, haar controversiële kruisiging compleet met doornenkroon.

"Het is een provocerende daad die het geloof van miljoenen christenen kwetst," schrijft Avvenire, de krant van de bischoppen. "Het is een toonbeeld van zeer slechte smaak. Ze zou beter huiswaarts keren," meent Mario Scajola, voorzitter van de Italiaanse islamitische liga.

Riccardo Pacifici, woordvoerder en vicevoorzitter van de joodse gemeenschap in Italië, wijst erop dat Madonna's optreden plaatsvond "in een stadion dat in vogelvlucht amper een kilometer van het Vaticaan is verwijderd".

De Italiaanse krant Il Messaggero is evenmin zuinig met kritiek. "Het ongegeneerd en berekend tonen van een religieus symbool op zo'n spectaculaire manier kan alleen maar bedoeld zijn om te provoceren."