Jodie Foster neemt Mel Gibson in bescherming

Print
Actrice Jodie Foster heeft Mel Gibson in bescherming genomen en verklaard dat hij 'absoluut niet' antisemiet is. Gibson (50) werd op 28 juli in Malibu gearresteerd wegens rijden onder invloed, waarna hij - ook naar eigen zeggen - 'kwetsende' antisemitische uitlatingen deed.
Maar volgens Foster is Gibson 'eerlijk, loyaal en lief'. Maar ze voegde er in een interview met de Los Angeles Times wel aan toe: "Hij voert al jaren een verschrikkelijke strijd tegen de alcohol. Ik wou dat ik erbij was geweest om tegen hem te zeggen: doe het niet, neem dat drankje niet."
Jodie Foster, die met Gibson speelde in de film Maverick, zei dat zijn eerdere pogingen om van de alcohol af te blijven 'een schitterend voorbeeld zijn van hoe diep je kunt vallen als je jong bengt, maar ook hoe je je er weer uit kunt redden'.
"De joden zijn verantwoordelijk voor alle oorlogen in de wereld," zei Gibson ondermeer tegen de politieman die hem aanhield. "Bent u een jood?" vroeg hij de agent vervolgens.
In een verklaring stelde Gibson vorige week: "Alstublieft, ik zeg uit mijn hart dat ik niet antisemitisch ben. Ik ben geen fanaticus. Haat van welke soort dan ook gaat in tegen mijn geloof."

.

Nu in het nieuws