Theater Aan Zee 2006 lokt massaal veel bezoekers

Het theaterfestival Theater Aan Zee, of kortweg TAZ, dat van 27 juli tot en met 5 augustus plaatsvond in Oostende, heeft 15.300 betalende bezoekers ontvangen. Daarmee is de ticketverkoop met 22,86 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar.

Belga

Er kwamen ook massaal veel toeschouwers naar de gratis voorstellingen. Het was al de tiende editie van het theaterfestival.

Bij de editie 2006 van TAZ werd het theater- en muziekprogramma uitgebreid, waardoor de totale capaciteit van de zalen met 30,16 procent verhoogde tot 19.720 zitplaatsen. Oostende kon genieten van 104 verschillende producties en meer dan 330 kwaliteitsvolle voorstellingen.

"Meer dan de helft van de betalende voorstellingen waren uitverkocht. De bezettingsgraad van de zalen bedroeg gemiddeld 77,39 procent," zo laten de organisatoren weten.

Op het programma van TAZ stonden ook tal van gratis voorstellingen: het familiepark in het Leopoldpark, straattheater, concerten op Café Koer, spektakels en vuurwerk. Die gratis evenementen trokken volgens de organisatoren massaal veel toeschouwers.

Nu in het nieuws