Britse geestelijke wil bankautomaten in kerken

Print
De diaken van het Britse Lincoln heeft voorgesteld om voortaan bankautomaten te installeren in de kerken. Arthur Hawes baseert zijn idee op de middeleeuwen, toen religieuze gebouwen voor uiteenlopende activiteiten werden gebruikt.
"In Lincolnshire hebben we al keukens, toiletten en zelfs postkantoren in de kerk. Een bankautomaat is een logisch vervolg," voert de diaken aan. "Britse plattelandsbewoners moeten soms meer dan 15 kilometer rijden om geld af te halen."
Omdat de kerk vaak het enige openbare gebouw is in een dorp, vindt de diaken het een ideale locatie voor een bankautomaat. "Ik weet dat we in het tijdperk van de credit card leven, maar voor sommige zaken hebben we nog steeds cash nodig," zegt Hayes. Of hij daarmee op het offerblok doelt, liet de bijdehante geestelijke in het midden.
De woordvoerder van de Anglicaanse kerk wijst erop dat de diaken toch eerst de toestemming van het bisdom zal moeten vragen. "De kerken komen tegenwoordig met de meest uiteenlopende ideeën aanzetten om hun positie als middelpunt van het dorp te handhaven," zegt de man. "Sommigen hebben zich intussen nagenoeg omgeturnd tot dorpskruidenier."
MEEST RECENT