Twintig doden bij verschillende aanslagen in Irak

Bij verschillende aanslagen in Irak zijn maandag zeker twintig mensen om het leven gekomen.

Belga

Zes Iraakse soldaten kwamen om bij een aanval op een controlepost in de wijk van imam Mansoer, in Baladruz, 60 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bagdad. Vijftien andere soldaten raakten daarbij gewond, zo lieten de veiligheidsdiensten weten. Een van de aanvallers werd gedood.

Amerikaanse gevechtsvliegtuigen bombardeerden in de loop van de namiddag Sadr City, in het oosten van de hoofdstad. Drie burgers kwamen om, twaalf anderen raakten gewond, zo meldden ooggetuigen.

Net ten zuidoosten van Bagdad kwamen drie Amerikaanse soldaten om toen een bomauto in hun buurt ontplofte.

In Mosoel, 370 kilometer ten noorden van Bagdad, werden twee agenten gedood toen ze onder vuur werden genomen door onbekenden.

In de wijk Bagdad Jedida van de hoofdstad drongen onbekenden een kapperszaak binnen en doodden er een van de werknemers. Ze plaatsten ook een bom in de zaak die even later ontplofte. Daarbij kwam een persoon om het leven.

Bij de ontploffing van een bom voor een telefoonzaak in het centrum van Bagdad stierf de eigenaar van de zaak. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, ontplofte een bomauto. Vier agenten en drie burgers raakten gewond.

In al-Kut, 175 ten zuiden van Bagdad, werden de vermoorde lichamen van een agent en een burger teruggevonden.