Derde arrestatie in verband met diefstal uit Hermitage

De Russische politie heeft zondag een derde arrestatie verricht in verband met de diefstal van maar liefst 221 waardevolle kunstobjecten uit de Hermitage in St. Petersburg. Zaterdag werden al twee verdachten gearresteerd.

AP Ned

De objecten zijn de afgelopen jaren ontvreemd, bleek na een routine-inventarisatie van het beroemde museum, die begon in oktober 2005 en eind juli werd afgerond.

Bronnen bij de politie zeiden dat de verdachten kunnen helpen rond de zeventig kunstvoorwerpen te lokaliseren. De politie kwam de drie, onder wie een vader en zoon, op het spoor via een antiekhandelaar, die vrijdag ontdekte dat hij een van de gestolen voorwerpen bleek te hebben aangekocht en meteen alarm sloeg.

Volgens Interfax zijn de objecten de afgelopen zes jaar ontvreemd met hulp van de inmiddels overleden curator van de afdeling waar de objecten zijn verdwenen.

Onder de verdachten zijn de weduwnaar en zoon van de curator. Zij overleed op haar werkplek in de Hermitage toen met de routine-inventarisatie een begin werd gemaakt.