Zestien zwaargewonden door ingestorte trap in Utrecht

Ten minste zeven mensen zijn gisteravond in Utrecht zwaar gewond geraakt toen tijdens een concert op het water van de Oude Gracht in de binnenstad een houten trap instortte.

GPD

De trap stond vol mensen die naar de optredens waren gekomen die onderdeel waren van de muzikale botenparade die er elk jaar wordt gehouden. Van drie van de zwaar gewonden is de toestand kritiek. Vier mensen liepen lichte verwondingen op. Het festival met zijn concerten in open lucht trok vele duizenden bezoekers.

Het ongeluk gebeurde rond kwart voor tien tijdens het slotconcert van het festival, vrijwel onmiddellijk nadat de band ZUCO 103 met zijn optreden was begonnen. Het optreden werd afgebroken.

De trap bij de stadhuisbrug die instortte vormde de verbinding tussen de straten in Utrecht en de meters lager gelegen werfkelders langs de grachten. Er zijn verschillende van dit soort trappen in de Utrechtse binnenstad, zij worden permanent gebruikt.

De mensen die zwaar gewond raakten, bevonden zich in een bootje op het water. De trap kwam op de boot terecht. Mensen die op de trappen stonden vielen naar beneden of kwamen klem te zitten. Ook mensen die onderaan de trappen stonden raakten gewond.