Israel wil Libanon "jarenlang in duister hullen"

Als Hezbollah eind deze week het vuren niet heeft gestaakt, wil Israël zijn offensief in Libanon drastisch opvoeren. Het zal dan aanvallen uitvoeren op Libanons vitale infrastructuur, zoals energiecentrales.

GPD

"Het is best mogelijk dat Libanon uiteindelijk jarenlang in duister zal zijn gehuld," citeert het dagblad Ha'aretz een bron in de Israëlische generale staf.

Volgens de bron zijn Israël en Hezbollah gewikkeld in een proces van escalatie in verband met de behandeling door de Veiligheidsraad van een Amerikaans-Frans voorstel voor een staakt-het-vuren. "Wij zullen alles raken wat er beweegt in Hezbollah, maar ook aanvallen uitvoeren op strategische civiele infrastructuur," zegt hij.

De Israëlische luchtmacht heeft maandagochtend een nieuwe reeks bombardementen uitgevoerd op de zuidelijke buitenwijken van Beiroet. Binnen een kwartier tijd vonden minstens vier bombardementen plaats.

Er werden bommen afgeworpen en raketten afgevuurd, zo meldt de politie. Het zuiden van Beiroet geldt als een bolwerk van Hezbollah.