Man schiet buurman dood omwille van veranda

De 58-jarige man uit de Gentse deelgemeente Desteldonk, die maandagmiddag werd doodgeschoten door zijn buurman, had onlangs gelijk gekregen in een procedure voor de vrederechter over een veranda op zijn eigendom.

Belga

De dader, de 71-jarige buurman uit de Lindestraat in Desteldonk, zou onterecht aangevoerd hebben dat de veranda op gemeenschappelijke grond lag. Beide mannen hadden voor het fatale schot een discussie.

Het slachtoffer was rond 14.00 uur zijn gras aan het maaien in zijn voortuin toen zijn buurman hem met een jachtgeweer neerschoot. De buurman vuurde vanuit een raam op de eerste verdieping van zijn woning. Het slachtoffer werd in het achterhoofd geraakt en overleed onmiddellijk.

De juiste aanleiding van de feiten staat nog niet vast, maar aan de basis van de burenruzie ligt een gerechtelijk geschil over een veranda. De dader zou onterecht aangevoerd hebben dat de veranda van het slachtoffer op gemeenschappelijke grond lag. Volgens het parket besliste de Gentse vrederechter onlangs in het nadeel van de dader.