Illegaal poogt controle te ontwijken en gaat over kop

Print
Een man die illegaal in ons land verbleef, probeerde zaterdagnacht in het centrum van Antwerpen aan een controlepost te ontsnappen, maar is in zijn vlucht over de kop gegaan. De auto belandde tegen twee gevels van panden in de Lange Beeldekensstraat, aldus de lokale politie.
De politie wilde omstreeks 3.30 uur een voertuig controleren op het De Coninckplein. De bestuurder van de wagen, een 29-jarige man, reed echter verder in de richting van de Lange Beeldekensstraat.
Een politiepatrouille in die straat probeerde op haar beurt de wagen te doen stoppen, maar de bestuurder reed tegen hoge snelheid de politiewagen langs links voorbij over het voetpad.
Even verderop knalde de bestuurder met zijn wagen tegen een houten paaltje waardoor hij over de kop vloog. De wagen belandde daardoor tegen de gevel van een winkel en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de gevel van een tweede pand.
De bestuurder klom nog zelf uit de wagen. Hij werd lichtgewond naar het Stuyvenbergziekenhuis gebracht. Het bleek om een man zonder papieren te gaan. Hij kreeg van de Dienst Vreemdelingenzaken het bevel het grondgebied te verlaten.

.

Nu in het nieuws