Amsterdamse grachten kleurden weer roze tijdens 11de Canal Parade

Veel roze, veel bloot, veel zon en veel gezelligheid. De grachten lagen zaterdagmiddag tijdens de Amsterdamse Canal Parade bomvol met versierde bootjes met daarop nog bonter uitgedoste homo's en lesbiennes. Zo'n 250.000 mensen volgden langs de kant het spektakel.

Belga

De parade verliep volgens organisatie en politie zonder noemenswaardige problemen. Het was iets rustiger dan andere jaren. Vorig jaar trok de stoet nog 350.000 bezoekers.

Pro Gay, die het homo-evemenent dit jaar voor het eerst organiseerde, keek tevreden terug op het populairste onderdeel van de Gay Pride. Hoewel het op de boten barstte van de schaars geklede homoseksuelen, leek het evenement minder bloot dan andere jaren. Anderzijds verkondigden sommige boten echt een boodschap.

Opvallend was ook het grote aantal vrouwen op de boten. Sommigen slechts gebodypaint of gewoon topless. "We hebben gepromoot dat er meer vrouwen moesten meedoen. Je zag voorgaande jaren veel mannen, maar het is juist ook een feest voor lesbiennes. Ik denk dat de verhouding nu 60 procent mannen en 40 procent vrouwen was," aldus de woordvoerder.

Nu in het nieuws