Michael Johnson lacht complottheorie van trainer Gatlin weg

De Amerikaanse atletieklegende Michael Johnson hecht totaal geen geloof aan de complottheorie die trainer Trevor Graham uitwerkte om de positieve dopingcontrole van zijn pupil Justin Gatlin te verklaren.

Belga

Volgens Graham heeft een voormalige masseur een crème met testosteron gebruikt om de benen van Gatlin in te wrijven. De masseur zou dat gedaan hebben omdat hij ervan overtuigd was dat Gatlin verantwoordelijk was voor zijn ontslag.

"Het is een nieuwe verwerpelijke stelling en een zwak excuus. Graham is totaal ongeloofwaardig", zegt Johnson, wereldrecordhouder op de 200m en 400m, maandag in de Daily Telegraph.

Gatlin, wereldrecordhouder, wereld- en olympisch kampioen op de 100m, riskeert een levenslange schorsing nadat hij postitief testte op testosteron na een aflossingswedstrijd op 22 april in Kansas City. "Graham heeft al verschillende atleten onder zijn hoede gehad die betrapt en geschorst zijn", legt de vijfvoudige olympische kampioen uit. "Voor zijn aandeel in die zaken zou hij levenslang moeten geschorst worden. Spijtig genoeg bestaan er geen regels om mensen zoals Graham daarvoor te straffen. Tot die er komen, zullen we atleten zien valsspelen en de sport oneer aandoen."

Volgens Johnson moet Gatlin levenslang geschorst worden, tenzij hij zijn onschuld kan bewijzen.