Indonesische bomcommando's klaar om naar Midden-Oosten te vertrekken

Een 200-tal kandidaten voor het plegen van zelfmoordaanslagen zijn zaterdag op het Indonesische eiland Jakarta bijeengekomen voor de laatste voorbereidingen, voordat ze naar het Midden-Oosten reizen om Israël en zijn bondgenoten aan te vallen.

Belga

De rekruten van de in Jakarta gevestigde Beweging van Aziatische Moslimjongeren (AMYM) waren in het zwart gekleed, droegen skimaskers en deden driloefeningen voor een menigte toeschouwers in Pontianak, in de provincie West-Kalimantan.

"Wij geven de Israëlische troepen nog 96 uur om hun agressie tegen Libanon te stoppen," zo zei Suaid Didu, de leider van de AMYM. "Als de agressie niet ophoudt, kan ik onze commando's niet tegenhouden hun broeders in Libanon en Palestina ter hulp te snellen." Volgens Didu bestaan zijn manschappen grotendeels uit goed getrainde strijders die al gevochten hebben, of zich opgegeven hebben om te vechten, tegen de VS in Afghanistan en Irak.

De strijders zijn volgens Didu bijzonder boos over het Israëlisch offensief en willen niet alleen Israël aanvallen, maar ook de VS en hun bondgenoten. "Vergeet niet dat er veel McDonald's -filialen zijn in Indonesië," werd hij geciteerd in The Jakarta Post.