Dokter Ferrari beval Axel Merckx testosteron aan

De omstreden Italiaanse arts Michele Ferrari heeft wielrenner Axel Merckx (Phonak) tussen 1994 en 1998 testosteron aanbevolen. Dat schrijft De Morgen. De krant baseert zich daarvoor op pv's van de Italiaanse politie in het onderzoek naar de praktijken van Ferrari. Merckx heeft wel nooit toegegeven dat hij het verboden product ook effectief heeft gebruikt.

Belga

"Toen de Italiaanse politie in het onderzoek naar de praktijken van Ferrari eindelijk Axel Merckx aan de praat kreeg - wat geen sinecure was want die resideerde in Monaco - gaf die toe dat Ferrari hem tijdens hun samenwerking tussen 1994 en 1998 een middel had aanbevolen dat op de verboden lijst stond", schrijft De Morgen.

Volgens De Morgen noteerde de Italiaanse politie dat Ferrari Merckx het gebruik van UndeRstor had aanbevolen. De Italiaanse gerechtspecialist oordeelde dat die merknaam bij hen onbekend was en gaf er geen verder gevolg aan. De Morgen schrijft dat de Italiaanse politie in haar pv de naam van het product verkeerd noteerde. "UndeRstor kan niets anders dan Undestor zijn, de merknaam van fabrikant Organon. Undestor, eitjes of bruintjes maar eigenlijk zijn het rode pilletjes, bevat 40 milligram testosteronundecanoaat en heet in Italië Andriol. Ferrari kende per land de juiste merknaam, de polizia niet", oordeelt De Morgen.