Xavier Malisse zakt weer 4 plaatsen

Nadat hij vorige week 4 plaatsen had gewonnen op de ATP Entry Ranking, maakte Xavier Malisse, die afgelopen week in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Los Angeles verloor van Andre Agassi, maandag de omgekeerde beweging: hij zakt van plaats 38 naar 42.

Belga

De winnaar van het toernooi van Los Angeles, de Duitser Tommy Haas, duikt opnieuw de top-20 binnen; hij springt van stek 21 naar 17. De Argentijn Agustin Calleri doet eveneens een goede zaak met zijn toernooizege in Kitzbühel. Hij wint maar liefst 20 plaatsen en staat nu 39ste. En ook de Zwitser Stanislas Wawrinka, die in Umag z'n eerste ATP-titel behaalde, maakt een sprong: van 69 naar 53.

In de top-10 van zowel de Entry Ranking als de Champions Race zijn er geen wijzigingen. In de Entry Ranking zakt Andre Agassi wel buiten de top-20. De Amerikaan won vorig seizoen het toernooi van Los Angeles, en werd nu uitgeschakeld in de kwartfinales, waardoor hij wat punten verloor. Hij staat nu 22ste.

Naast Malisse verliest ook Kristof Vliegen enkele plaatsjes; hij valt van plaats 35 terug naar 37. Olivier Rochus blijft met z'n 25ste plaats de beste Belg, en zijn broer Christophe verliest één plaats en staat nu 68ste.

Nu in het nieuws