Mel Gibson vraagt joden hem te helpen 'het weer goed te maken'

De Amerikaanse acteur en regisseur Mel Gibson heeft leiders van de joodse gemeenschap gevraagd hem te ontmoeten om een manier te vinden de schade die hij met antisemitische opmerkingen heeft aangericht, ongedaan te maken. De 50-jarige Gibson werd vrijdag in Malibu van de weg gehaald omdat hij 140 reed waar slechts zeventig kilometer was toegestaan. Nadat hij een antisemitische tirade had afgestoken tegen de agenten werd hij ingerekend wegens rijden onder invloed.

AP Ned

Het was de tweede maal dat Gibson zich voor zijn wangedrag excuseerde. Ditmaal richtte hij zich direct tot de joodse gemeenschap. Hij zei zich vooral bij de joden te willen verontschuldigen voor zijn "giftige en schadelijke woorden". Hij verzekerde dat hij geen antisemiet is, maar zei het te begrijpen als veel leden van de joodse gemeenschap niets meer met hem te maken willen hebben. "Ik hoop echter dat die deur niet voorgoed is gesloten."

Het was niet de eerste keer dat Gibson werd beschuldigd van antisemitisme. Hij produceerde, regisseerde en financierde de film The Passion of the Christ, waartegen joodse organisaties bezwaar maakten omdat ze vonden dat joden erin werden voorgesteld als de moordenaars van Jezus.