Spervuur van raketten op noorden Israël

Op minder dan een uur tijd is woensdag een vijftigtal raketten afgevuurd uit het zuiden van Libanon op meerdere plaatsen in het noorden van Israël, aldus politiebronnen. Er viel één dode.

Belga

Meerdere gebouwen raakten beschadigd en op sommige plaatsen veroorzaakten de Katoesja's een begin van brand. In de kibboets Saar, in de buurt van de grens, werd een 60-jarige man getroffen, aldus de Israëlische hulpdiensten.

Het nieuwe salvo volgt op twee dagen van relatieve kalmte op het gebied van raketlanceringen. Dinsdag werd "slechts" een tiental projectielen afgevuurd, maandag waren er "slechts" vier mortiergranaten.

Het record sinds het uitbarsten van het conflict tussen Israël en de radicale sjiitische beweging Hezbollah op 12 juli dateert van zondag, met 156 raketten die naar het noorden van Israël zijn afgeschoten.

In het zuiden van Libanon zijn bijna zevenduizend Israëlische soldaten ingezet om de militie, haar wapenopslagplaatsen en bolwerken te neutraliseren, zo heeft een woordvoerder van het Israëlische leger laten weten.