Belgische danser wint bronzen medaille op balletwedstrijd in Bulgarije

De Belgische danser Aubert Vanderlinden heeft op het Internationale Balletconcours van Varna (Bulgarije) een bronzen medaille in de wacht gesleept. De 20-jarige Belg, oud-leerling van de Brusselse dansschool Balletomania en momenteel verbonden aan het balletkorps van de Opera van Parijs, won in het verleden al andere internationale prijzen.

Belga

Het Internationale Balletconcours van Varna, dat dit jaar aan zijn 22ste editie toe was, is een internationaal prestigieuze wedstrijd. De wedstrijd vindt om de twee jaar plaats en is te vergelijken met de Koningin Elizabethwedstrijd, maar dan voor dans, klinkt het bij Atronaut, een vzw die zich inzet voor de promotie van dans en andere kunsten.

Aubert Vanderlinden begon te dansen als hij zeven jaar oud was. Op zijn veertiende ging hij in Parijs aan de slag. Hij won eerder al drie gouden medailles op internationale wedstrijden in België en Frankrijk. Het was dertig jaar geleden dat een Belgische danser een prijs in de wacht sleepte op het balletconcours van Varna.