Elf doden en vijf ontvoerden bij Israëlisch offensief in Baalbeck

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn in Baalbeck, in het oosten van Libanon, bij een Israëlische aanval elf burgers gedood. Daarnaast werden ook vijf Libanese burgers ontvoerd, aldus de Libanese politie.

Belga

"Vijf burgers, onder wie een man uit Syrië, zijn om het leven gekomen bij Israëlische raids. Een twintigtal anderen raakten bij de aanvallen gewond", aldus een politieofficier. Bij de Israëlische aanval per helikopter werden bovendien vijf Libanezen ontvoerd. Eén ontvoerde burger werd gewond teruggevonden.

Eerder had de politie gezegd dat er bij de aanval in Baalbeck vijf dodelijke slachtoffers waren gevallen en dat een tiental anderen bij het geweld gewond raakten.

Een woordvoerder van het Israëlische leger liet op zijn beurt weten dat bij de grootscheepse operatie verschillende leden van Hezbollah waren opgepakt. Volgens hem vielen er ook verschillende gewonden of doden.

Hezbollah heeft intussen in een boodschap op de televisie al ontkend dat een of meerdere leden ontvoerd werden. "De Israëlische operatie was een fiasco", luidde het.