Toch Israëlische luchtaanvallen ondanks opschorting voor 48 uur

Ondanks de Israëlische belofte zondagavond, de luchtaanvallen op Libanon 48 uur op te schorten, hebben Israëlische vliegtuigen maandagmiddag "Hezbollah-posities" bestookt in Zuid-Libanon.

Belga

BR> Dat heeft een woordvoerder van de IDF (Israeli Defense Forces) meegedeeld.

De raids op het dorp Taybeh kregen steun van grondtroepen, aldus de woordvoerder. Ten noorden van de kuststad Tyrus werd eerder maandag een Libanese soldaat gedood en werden drie andere militairen verwond bij Israëlische beschietingen vanop zee. Doelwit was een militaire post nabij de brug van Qassimiyé.

Hezbollah meldde maandag dat militanten van de sjiitische beweging een Israëlische infiltratie in het gebied van Kfar Kila en Aidysseh hebben verijdeld. Bij die gevechten werden volgens het communiqué twee Israëlische tanks vernield.

Israël had gisteravond aangekondigd zijn luchtaanvallen op het zuiden van Libanon voor 48 uur op te schorten. Tijdens die twee etmalen zal het bombardement op het Libanese dorp Kana onderzocht worden, zo meldde woordvoerder van Buitenlandse Zaken Adam Ereli zondagnacht.

De Israëlische minister van Justitie, Haïm Ramon, heeft maandag gezegd dat de opschorting van de luchtaanvallen niet het einde betekent van de "oorlog" tegen Hezbollah. "Integendeel: deze beslissing zal ons toelaten om deze oorlog te winnen en om de internationale druk te verminderen," zo zei Ramon op de Israëlische militaire radio.