Zieke bomen moeten gerooid worden voor veiligheid Lokerse Feesten

Het stadsbestuur van Lokeren heeft woensdag in een speciale zitting een firma aangeduid om de zieke bomen in het Verloren Bos te rooien. De maatregel komt er omdat de politie geen voldoende garanties kan bieden voor de veiligheid van de duizenden bezoekers van de Lokerse Feesten die vrijdag starten.

Belga

De problemen met de bomen kwamen vorige week aan het licht na een controle van het Agentschap voor Natuur en Bos. De zieke populieren waren er zo ernstig aan toe dat alle wandelpaden in het Verloren Bos veiligheidshalve afgesloten werden. Volgens Natuur en Bos zat er verder niets anders op dan de bomen te rooien.

Uit een politieverslag bleek dat, gezien de start van de Feestenweek en de daaraan gekoppelde volkstoeloop, geen enkele signalisatie en afsluiting van de wandeldreven voldoende garanties zou kunnen bieden voor de veiligheid van de bezoekers van de diverse feesten. Het schepencollege heeft daarom bij hoogdringendheid de opdracht tot het rooien van de bomen toegekend aan een gespecialiseerde firma.

Natuur en Bos had voordien ingestemd met een verkorte toewijsprocedure gezien de onveilige situatie. De werken starten donderdagochtend en vrijdagavond zou de klus moeten geklaard zijn. Dan kan het park opnieuw opengesteld worden.