Extra bewaking na dreigbrief tegen El Al op Zaventem

Op de luchthaven van Brussel-Nationaal hebben de politiepatrouilles versterking gekregen nadat er een dreigbrief tegen de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al is ontdekt.

Belga

BR> "De manschappen van de politie die normaal patrouilleren op de luchthaven, hebben versterking gekregen", meldde een woordvoerster van de federale politie. "De patrouilles zijn zoals gewoonlijk bewapend", luidde het. De politie wilde niet meedelen hoeveel politieagenten versterking bieden op de luchthaven.

Maandagochtend bevestigde de politie dat er tijdens het weekend in een toiletruimte een dreigbrief was gevonden die gericht was tegen de luchtvaartmaatschappij El Al. De brief is hoogstwaarschijnlijk een reactie op het Israëlische offensief in Libanon.

Het Brusselse parket is op de hoogte gebracht van het dossier, maar heeft tot nu toe geen informatie gegeven over de zaak.

El Al heeft naar eigen zeggen niet gezorgd voor de versterking van zijn eigen veiligheidsdiensten. "De beveiliging is al sinds jaren zeer sterk. De dienst blijft haar werk doen zoals gewoonlijk", luidde het bij El Al. Het inchecken verloopt normaal. Geen enkele vlucht werd afgelast of liep vertraging op.