Kapllan Murat verklaart zichzelf in open brief

Voor hij afgelopen vrijdag werd opgepakt in Dilbeek, schreef de voortvluchtige gangster Kapllan Murat een open brief, zo melden verschillende kranten maandag.

Belga

Daarin verklaart Murat waarom hij niet terugkeerde uit penitentiair verlof en schetst hij de omstandigheden van zijn vlucht. Murat zegt ook dat hij spijt heeft.

Het vooruitzicht na zijn penitentiair verlof te moeten terugkeren naar de gevangenis van Ittre, was voor de gangster ondraaglijk geworden. "Ja, ik heb verwerpelijke dingen gedaan. Maar niets rechtvaardigt al die jaren gevangenis. Ik heb niemand vermoord en niemand verkracht", aldus Kapllan Murat.

In de open brief zegt hij nog dat hij al zijn vertrouwen in het gerecht had gesteld om vervroegd vrij te komen. Half juli drong het bij Kapllan door dat hij nooit een kans zou maken. Hij zegt ook aangeslagen te zijn geweest omdat hij niet bij zijn geliefde en haar dochtertje kon zijn. Daarom ging hij op de loop.

In de laatste alinea van de brief schrijft Kapllan dat hij hoopt snel gestraft te worden voor een delict uit 2005. "Zo kan ik weer uitkijken naar een nieuwe kans op voorwaardelijke invrijheidsstelling", luidt het.