Man probeert tot tweemaal toe vrouw op te lichten in Borgerhout

Een man heeft tot tweemaal toe geprobeerd om een mindervalide vrouw op te lichten door zich voor te doen als een technicus van Electrabel.

Belga

De verdachte, een 46-jarige man uit Borgerhout, werd gearresteerd. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen woensdag.

Het slachtoffer, een 62-jarige vrouw uit Borgerhout, kreeg de man maandag een eerste keer over de vloer. Hij vertelde haar dat ze recht had op een tariefwijziging van de elektriciteitskosten aangezien ze mindervalide is. Hij moest daarvoor wel enkele kleine aanpassingen uitvoeren, waarvoor hij 700 euro vroeg. De vrouw betaalde, maar vertrouwde het zaakje toch niet helemaal. Ze belde naar Electrabel, maar daar wisten ze niets van de praktijken van hun zogenaamde medewerker.

Dezelfde man stond dinsdagavond opnieuw bij haar voor de deur om de laatste hand te leggen aan de aanpassing van de meterkast. Deze keer vroeg hij 475 euro. De vrouw verwittigde hierop de politie. Die kon de verdachte op de parking van het appartementsgebouw oppakken. Hij ontkende dat hij ooit bij de vrouw was binnen geweest. De man staat bij de politie gekend voor feiten van oplichting, misbruik van vertrouwen en diefstal.