IJzeren Brug definitief afgesloten

Print
In de loop van de namiddag wordt de IJzeren Brug op de Leien definitief afgesloten. De brug gaat binnen tien dagen tegen de vlakte.
BR> De voorbereidingen voor de afbraak van de IJzeren Brug starten vandaag. In de loop van de namiddag wordt ze afgesloten voor het verkeer. De volgende twee weekjes worden de op- en afritten van de brug weggenomen. De sloop van het middengedeelte volgt in de nacht van 11 op 12 augustus.
Daarna volgt de herinrichting van het kruispunt. Zolang blijft de zone onder de vroegere brug afgesloten. Het kruispunt is opnieuw toegankelijk vanaf 1 september, de start van het nieuwe schooljaar. Later die maand wordt de verdere afwerking nog afgerond.
De start van de voorbereidende werkzaamheden betekent dat de Leien vanaf vandaag niet meer optimaal zijn voor doorgaand verkeer. Er wordt aangeraden om zoveel mogelijk gebruik te maken van de Singel en de Antwerpse Ring. Van de Noorderlaan kan je makkelijk naar de Singel via de Groenendaallaan of de IJzerlaan/Slachthuislaan.

.

Nu in het nieuws