Stad Antwerpen deelt driehonderd gratis borstvoedingspakketten uit

Naar aanleiding van de Internationale Week van de Borstvoeding, die van 1 tot en met 8 augustus plaatsvindt, geeft de stad Antwerpen in samenwerking met de Vereniging ter Begeleiding en Bevordering van Borstvoeding (VBBB) 300 borstvoedingspakketten weg aan kersverse en toekomstige moeders in Antwerpen.

Belga

De Internationale Week van de Borstvoeding staat dit jaar in het teken van 'Verborgen Verleiders'. Volgens de VBBB geeft de babyvoedingsindustrie gezondheidswerkers, moeders en hun families vaak geen correcte informatie over borstvoeding om het toepassen ervan te ondermijnen. De VBBB wil die praktijken aan de kaak stellen, omdat ze in strijd zijn met de 'Internationale Gedragscode voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk'.

De borstvoedingspakketten die in Antwerpen gratis verspreid worden bevatten informatie over borstvoeding, een slabbetje met de stralende A en een lijst met borstvoedingsruimten in de stedelijke gebouwen in alle Antwerpse districten. De pakketten zijn gratis te verkrijgen in de Stadswinkel aan de Grote Markt tegen afgifte van de bon die verscheen in de Zomergids 2006 van De(n) Antwerpenaar van 1 juli 2006.