Liers zwembad vraagt niet te lang in het water te blijven

In het nieuwe zwembad De Waterperels in Lier is afgelopen weekend een jongen onwel geworden. Even vreesde het personeel voor een chloorvergiftiging.

kdriessens

BR> ”Maar in het ziekenhuis bleek dat hij te lang in het water was gebleven”, zegt gedelegeerd bestuurder Jan De Wit van De Waterperels.

Zwembad De Waterperels, dat een maand geleden de deuren opende, is razend populair: dagelijks komen er zevenhonderd tot duizend mensen een duik nemen. Maar zoveel volk brengt ook extra gevaren met zich mee. Twee weken geleden werden in het zwembad twee Tsjetsjeense meisjes op het nippertje van de verdrinkingsdood gered. Vrijdagavond moest een tiener naar het Heilig Hartziekenhuis omdat hij zich plots niet lekker voelde.

Het management vraagt ouders erop toe te zien dat hun kinderen niet te lang in het water blijven. Vooral de wildwaterbaan, zo’n honderd meter lang, is bij de jeugd erg in trek. ”Het is geen uitzondering dat kinderen er tot vijftig keer op- en afgaan en dat is natuurlijk van het goede te veel. Blijf dus niet te lang in het water spelen”, zegt gedelegeerd bestuurder Jan De Wit.