Antwerpenaar gedood door kusttram

De man die zondagavond op de Kustbaan in Middelkerke gegrepen werd door een tram is in de nacht van zondag op maandag aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer is de 46-jarige Patrick Tyssens uit Antwerpen.

Belga

BR>

De man was met zijn vriendin uit Bilzen en haar twee zonen in een caravan op weg naar huis. Voor hij Middelkerke-centrum wilde binnenrijden, kwam zijn voertuig dwars op de rijbaan te staan door een defect aan de remmen. Om na te gaan wat er fout was, liep de man tussen zijn wagen en de tramsporen door. Hij werd gegrepen door een kusttram, die in de richting van Oostende reed. De trambestuurder had niet meer kunnen stoppen. Het slachtoffer werd tegen zijn wagen gesmeten en een eind meegesleurd. Hij raakte hierbij levensgevaarlijk gewond. Politie, brandweer Middelkerke en het medisch urgentieteam van het Henri Serruysziekenhuis van Oostende snelden ter plaatse. De man werd in zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later overleed.

Zijn partner en haar twee zonen werden in shock opgenomen in het ziekenhuis. Yvan Bellaert, hoofd van De Lijn West-Vlaanderen, kwam ter plaatse. Ook de trambestuurder verkeerde in shock. Hij werd opgevangen door gespecialiseerd team van De Lijn.