Tienduizend inwoners Willebroek en Leest zonder stroom

Meer dan tienduizend bewoners uit Willebroek en Leest (Mechelen) hebben het dinsdag tussen 11 en 14u zonder stroom moeten stellen. Tijdens werkzaamheden op het bedrijventerrein Kersdonk in Tisselt (Willebroek) trok een graafmachine in één klap drie kabels van evenveel hoogspanningslijnen stuk.

kdriessens

BR> ”Deze kabels zorgen voor een stroomtoevoer van 45.000 volt”, zegt een woordvoerder van Electrabel Willebroek. ”Wij hebben wel een noodplan om één stukgetrokken kabel meteen opnieuw te kunnen voeden. Maar drie in één klap, dat gebeurt maar zelden en dat stelde ons dinsdag wel voor wat verrassingen. Door het afsnijden van deze stroomtoevoer kwam een groot deel van onze klanten in de drie gemeenten zonder stroom te zitten. Velen hebben het maar een uurtje zonder elektriciteit moeten stellen, bij anderen was de panne na drie uren opgelost.”

De diensten van Electrabel waren snel ter plaatse, maar moesten zelf overschakelen naar een noodplan. In omliggende regio’s werd intussen begonnen met het overschakelen van stroom naar de uitgevallen zones.