Excuses voor Britney Spears

Het Amerikaanse roddelblad National Enquirer heeft dinsdag in zijn Britse editie excuses gemaakt aan popster Britney Spears voor verhalen waarin stond dat ze zou gaan scheiden van Kevin Federline. De artikelen waren geplaatst in de edities van 5 juni en 12 juni onder de koppen 'Huwelijk Britney is voorbij!' en 'Britney en Kevin: En nu hun scheiding!'.

GPD

Beide verhalen waren gebaseerd op verklaringen van anonieme bronnen uit de vriendenkring van het koppel.

In de verklaring laat National Enquirer weten, dat het "thans accepteert dat hun huwelijk niet voorbij is en dat ze niet gaan scheiden. Deze beweringen zijn onwaar en wij accepteren Britney's standpunt dat de beschuldigingen iedere grond missen."

De boetedoening komt na het ondertekenen van een overeenkomst door de juristen van National Enquirer en de in Belfast gevestigde advocaat Paul Tweed, die de belangen van Spears in Groot Brittannië en Ierland behartigt. De overeenkomst houdt de publicatie van excuses in, maar voorziet niet in een schadevergoeding.

Spears diende een aanklacht in in Groot-Brittannië omdat de Britse en Ierse wet klagers meer beschermen dan de Amerikaanse.

Nu in het nieuws