Amerikaanse strip over 9/11 gebaseerd op rapport van Congres

Een stripverhaal, gebaseerd op een rapport van het Congres en bedoeld om de "geschiedenis van de aanslagen van 11 september 2001 in New York te beschrijven," zal in de Amerikaanse boekhandel liggen ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van de reeks aanslagen.

Belga

"9/11: Het verslag" vertelt in 150 pagina's het drama van de aanslagen op het World Trade Center, het Pentagon en Pennsylvania, van de opleiding van de luchtpiraten tot de antiterroristische maatregelen van de regering Bush.

"Het is een manier om deze geschiedenis te beschrijven. De strip baseert zich op het rapport van de onderzoekscommissie van het Congres over de aanslagen, een document van 600 bladzijden dat niet erg toegankelijk is voor het grote publiek," zei Jeff Seroy, vicepresident marketing van de uitgeverij Farrar, Straus and Giroux (FSG).

"Het doel van dit stripverhaal is een zeer ruim publiek te bereiken opdat de lezer een goed geïnformeerd burger wordt," voegde hij eraan toe. Hij wees erop dat er een enorme belangstelling van de media en de boekhandels bestaat voor dit album, dat een didactisch doel nastreeft.

Het idee komt van twee goed gekende tekenaars en scenaristen uit de sector, Ernie Colon (75 jaar) -een van de tekenaars van Casper, het spookje, en Sid Jacobson (76).

Nu in het nieuws