Amerikaanse Senaat betuigt steun aan Israël

De Amerikaanse Senaat drukte dinsdag zijn expliciete steun uit aan Israël in een resolutie. In dezelfde resolutie worden Hezbollah, Hamas, Syrië en Iran veroordeeld.

Belga

De resolutie werd unaniem aanvaard, zonder debat. De tekst zou woensdag ook door de Kamer Van Volksvertegenwoordigers kunnen worden aanvaard.

"De Senaat heeft zich sterk en duidelijk uitgesproken : Israël heeft het recht zicht te verdedigen," becommentarieerde de Republikeinse meerderheidsleider Bill Frist de tekst. "Hoewel ik de Israëlische regering tot voorzichtig handelen aanmaan, laat de tekst geen twijfel rond de positie die we in dit conflict aannemen," vervolgde hij. Bovendien veroordeelt de tekst de regeringen van Iran en Syrië voor hun steun aan Hezbollah en aan Hamas.

De tekst roept niet op tot een staakt-het-vuren maar vraagt aan alle partijen om burgers en infrastructuur te beschermen en vraagt met aandrang om alle diplomatieke middelen aan te wenden om de Israëlische soldaten te bevrijden die door Hamas en Hezbollah zijn gevangengenomen.

Nu in het nieuws