Israël wil niet onderhandelen en zet grondtroepen in

Israël is vooralsnog niet bereid tot enige onderhandeling met Hezbollah over een staakt-het-vuren. Ook is het volgens de Israëlische premier Ehud Olmert nog veel te vroeg voor een internationale VN-stabilisatiemacht voor Zuid-Libanon.

GPD

Olmert beschuldigde gisteravond Hezbollah er ook van de gevangenneming vorige week van twee Israëlische militairen - de aanleiding tot de huidige crisis - met Iran te hebben gecoördineerd. Zo zou Iran de internationale aandacht hebben willen afleiden van het eigen omstreden nucleaire programma.

Israël is vannacht doorgegaan met het bestoken van doelen in Libanon. Bij een bombardement op het dorp Srifa in het zuiden van het land zouden vanmorgen vroeg zeker tien burgers zijn omgekomen. Gevreesd wordt dat nog meer mensen bedolven liggen onder het puin van ongeveer tien huizen die bij het bombardement werden platgegooid.

Israëlische grondtroepen zijn vanmorgen enkele keren Libanon binnengedrongen voor acties tegen posten van Hezbollah, van waaruit de laatste dagen Israël met raketten is bestookt.

De oorlog tussen Israël en Hezbollah heeft de afgelopen zeven dagen aan 245 Libanezen, bijna allemaal burgers, en 25 Israëli's het leven gekost.

Nu in het nieuws