Confrontatie Zidane-Materazzi gaat niet door

De voor donderdag geplande confrontatie tussen de Fransman Zinédine Zidane en de Italiaan Marco Materazzi, voor de disciplinaire commissie van de wereldvoetbalbond (FIFA), gaat niet door.

Belga

De FIFA noemt de confrontatie in een mededeling "niet nodig". De disciplinaire commissie zal een oordeel vellen op basis van de verklaringen van de twee spelers. Mochten de leden van de commissie er niet uitgeraken, dan volgen er mogelijk nieuwe hoorzittingen.

Zidane reageerde op zondag 9 juli in de finale van het WK op een verbale provocatie van zijn Italiaanse tegenspeler met een rake kopstoot op diens borstkas. De Franse kapitein, die bezig was aan de laatste match uit zijn carrière, kreeg rood. Italië won even later de finale na strafschoppen (5-3). De match zelf eindigde op 1-1.

Materazzi gaf ondertussen toe, Zidane beledigd te hebben. Volgens Zidane spuide de Italiaan verwijten aan het adres van zijn zus en moeder. Maar dat laatste ontkent Materazzi dan weer. Materazzi werd vrijdag gehoord, vandaag was Zidane aan de beurt.

Donderdag zouden de twee elkaar nog ontmoeten, maar dat gaat dus niet door.

Nu in het nieuws