Ousmane Bangoura (ex-Charleroi) verliest zicht in oog

De Guinese voetbalinternational Ousmane Bangoura, ex-speler van Sporting Charleroi en onder contract bij de Chinese club Shenyang Jinde, heeft het zicht in een oog verloren na een slag van een tegenstander.

Belga

Het incident gebeurde vrijdag tijdens een competitiewedstrijd.

De 26-jarige Bangoura, die afgelopen seizoen vijf en vorig seizoen 23 matchen (2 goals) speelde voor Sporting, liep twee snijwondjes op in zijn oogbol na een slag in het aangezicht door een tegenstander, die met een gele kaart bedacht werd.

De dokters in Peking, die hem een tweede keer opereerden na een eerste ingreep in Shenyang, verklaarden dat Bangoura het zicht verloor in het rechteroog, terwijl zijn linkeroog, dat ook geraakt werd, normaal functioneert.

Bangoura, die met Guinee de kwartfinale speelde op de Afrikaanse Landenbeker in februari, had een aflopend contract bij Charleroi en werd op 6 april naar China getransfereerd.

Volgens China News eindigt het contrat van de speler met de Chinese club met deze blessure, voor het begin van de onderhandelingen over de schadevergoedingen.

Nu in het nieuws