Jongeman en pitbull met benzine besproeid in Namen

Twee jongeren van de wijk Hastedon in Namen van 19 en 20 jaar oud werden dinsdag voor onderzoeksrechter Philippe Olivier geleid voor vrijwillige slagen en verwondingen en verboden wapendracht, zo heeft het parket van Namen gemeld.

Belga

Het duo had een inwoner van de wijk aangevallen en besprenkeld met benzine terwijl die zijn negen maanden oude pitbull uitliet.

Eerst gooiden de jongeren een kan benzine over de hond en vervolgens besprenkelden ze het slachtoffer met de brandstof. Het slachtoffer kon zijn belagers wegduwen toen die een aansteker bovenhaalden. Tijdens de schermutseling werd het slachtoffer naar eigen zeggen geslagen met een hamer.

De daders verklaarden dat ze het beu waren dat het slachtoffer zijn hond steeds aanspoorde om zijn tanden te laten zien als ze hem tegenkwamen. Ze ontkenden dat ze een hamer bij zich hadden, maar gaven wel toe te hebben geslagen. De twee werden vrijgelaten en onder alternatieve gerechtelijke maatregelen geplaatst.

Het parket zegt nog dat het slachtoffer voor verzorging werd overgebracht naar het ziekenhuis in Namen. De hond ging lopen toen de vechtpartij begon.

Nu in het nieuws