Overgangsregeling voor organisatie GP F1 in 2007

De organisatie van de Grote Prijs Formule 1 in Francorchamps zal in 2007 overgenomen worden door een nieuwe onderneming - onder de voorlopige naam NewCo. De overgangsoplossing werd dinsdag door Waals minister-president Elio Di Rupo bekendgemaakt.

Belga

F1-baas Bernie Ecclestone zou principieel akkoord gaan, maar een contract is er nog niet.

De nieuwe onderneming zal worden voorgezeten door Etienne Davignon. Intendant is André Maes, die de Grote Prijs van België tot 2002 organiseerde en vertegenwoordiger in België is van Bernie Ecclestone. Libert Froidmont, baas van de Société de gestion et de participation (Sogepa), zal zich met de financiële aspecten bezighouden.

Sogepa tekent als meerderheidsaandeelhouder voor het kapitaal van de onderneming. Het gaat om 6 miljoen waarvan de helft wordt vrijgemaakt bij de oprichting van de nieuwe onderneming. Het Waals gewest levert een financiële steun van hoogstens 3,6 miljoen euro.

Na de Grote Prijs van 2007 zijn er drie mogelijkheden: het definitief einde van de Grote Prijs met een afkoopsom van 18 miljoen euro tot gevolg, de overname van de organisatie van de Grote Prijs door de groep Ecclestone voor een periode van minstens drie jaar, of de voortzetting van de activiteiten door NewCo.

Nu in het nieuws