Antwerpse raadkamer bevestigt aanhouding Lange Kadda

De raadkamer in Antwerpen heeft woensdag de aanhouding van topcrimineel Abdelkadher Rahmuni, alias Lange Kadda, bevestigd. Kadda werd vorige week donderdag in Deurne opgepakt.

Belga

Hij was al lange tijd voortvluchtig en wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op zakenman Frank Slaets in januari 2006.

De aanslag in januari zou te maken hebben met een drugszaak en een daaropvolgend conflict rond een villa in Brecht, waar Véronique De Kock, de ex van Slaets, woont. De kompanen van Kadda werden na de schietpartij gearresteerd. Hijzelf kon zich maandenlang verschuilen. Hij ontkent dat hij opdracht gaf voor de aanslag en zegt het slachtoffer te zijn van een criminele groep rond Slaets.

Ook het Mechelse parket zoekt al een tijd naar Lange Kadda. Dat verdenkt hem betrokken te zijn bij de dood van een 22-jarige jongeman. Kadda zou hem zwaar hebben geslagen in discotheek Illusion. De jongeman raakte in coma en overleed een week later aan zijn verwondingen. De portiers van de discotheek beweerden dat de jongeman van de trap was gevallen.

Voor zijn aandeel in die zaak wordt Kadda hoogst waarschijnlijk donderdag voor de Mechelse onderzoeksrechter geleid. Mogelijk wordt hij ook daar aangehouden.

Nu in het nieuws