Minister Demotte krijgt 5 op 10 van 'De Huisarts'

Na drie jaar is de grootste verwezenlijking van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Rudy Demotte het feit dat hij het budget van de ziekteverzekering uit de rode cijfers weet te houden.

Belga

Dat blijkt uit een enquête die het medische weekblad De Huisarts uitvoerde bij 22 insiders van de gezondheidssector. Gemiddeld kreeg de minister een score van 5 op 10 van de verschillende respondenten.

De Huisarts stelde aan de respondenten vier vragen: "Wat is na drie jaar de grootste verwezenlijking van minister Demotte?", "wat is na drie jaar de grootste teleurstelling in het beleid van minister Demotte?", "hoe evalueert u in het algemeen de afgelopen drie jaar op sociale zaken en volksgezondheid?" en "als u er een cijfer zou opkleven, hoeveel krijgt de minister dan op 10?".

De scores die Demotte kreeg, varieerden van nul van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) tot acht (Socialistische Mutualiteiten en de Algemene Pharmaceutische Bond).

Vooral van alle bevraagde artsenorganisaties krijgt de minister zeer slechte punten: naast de nul van de BVAS, geeft het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen één, Domus Medica 4 en het ASGB 6,5.

"Onbereikbaarheid, gebrek aan overleg, eigengereid optreden en het naast zich neerleggen van adviezen zijn vaak geciteerde negatieve punten," meldt De Huisarts.

Nu in het nieuws