Leterme countert kritiek op sociaal-economisch plan Vlaanderen

Print
In een druk bijgewoonde commissievergadering in het Vlaams Parlement heeft Vlaams minister-president Yves Leterme woensdag het sociaal-economisch plan voor Vlaanderen 'Vlaanderen in actie' toegelicht en verdedigd.
Leterme werd in de commissie geflankeerd door collega-ministers Kathleen Van Brempt, Fientje Moerman, Frank Vandenbroucke en Geert Bourgeois.
Het plan zelf krijgt vanzelfsprekend het meeste tegenwind vanuit de oppositie. "Ik word er niet koud of warm van. Dit is vooral een inventaris van de voorstellen en plannen uit het regeerakkoord," aldus Filip Dewinter, fractieleider van het Vlaams Belang.
Leterme ontkent met klem dat er niets nieuws in het plan staat. "Ik begrijp die kritiek niet. Kijk bijvoorbeeld naar de competentieagenda, de economische mogelijkheden rond toerisme, maatschappelijk verantwoord ondernemen, het KMO-innovatie-actieplan, het Vlaanderen i2010-project, de maritieme snelwegen, het belang van Brussel, enzovoort," aldus Leterme.
Vanuit de meerderheidspartijen kan het plan rekenen op een brede steun. VLD-fractievoorzitster Patricia Ceysens vraagt wel dat onder meer de benchmarking in het plan wordt uitgebreid van Europese topregio's naar regio's in Amerika en Azië, dat ook het ondernemerschap in sectoren als het onderwijs, cultuur, zorg en media wordt gestimuleerd en dat er versterkt werk wordt gemaakt van een slank overheidsapparaat.

.

Nu in het nieuws