Protest Vlaams Belang aan Brussels stadhuis

Een twintigtal leden van het Vlaams Belang heeft dinsdagvoormiddag aan het Brusselse stadhuis geprotesteerd. Met de actie willen ze de 11-juliviering van het Vlaams Parlement in het stadhuis boycotten en protesteren tegen de manier waarop de voorzitterswissel van het Vlaams Parlement wordt doorgevoerd.

Belga

Die wissel is een "vaudeville", zegt Filip Dewinter, fractievoorzitter van het Vlaams Belang. Woensdag stapt Norbert De Batselier op als voorzitter van het Vlaams Parlement. Hij gaat aan de slag bij de Nationale Bank. Zoals afgesproken tijdens de regeringsonderhandelingen wordt De Batselier als voorzitter opgevolgd door iemand van de VLD. Verwacht wordt dat Marleen Vanderpoorten de voorzittersstoel inneemt.

Vlaams Belang heeft kritiek op de manier waarop die wissel verloopt en haalt daarbij vooral uit naar De Batselier. "Halverwege de legislatuur het voorzitterschap van het Vlaams Parlement inruilen voor een politieke benoeming bij de Nationale Bank ruikt naar zelfbediening en affairisme", aldus Dewinter.

Nu in het nieuws