6 miljoen euro opstappremie bij EADS

De voormalige gedelegeerd bestuurder van EADS, Noël Forgeard, zou in totaal meer dan 6 miljoen euro hebben gekregen om de het concern te verlaten.

Belga

Dat bedrag zou uit twee jaar salaris bestaan als schadevergoeding, alsook een premie om niet bij de concurrentie te gaan werken. Dat heeft de bestuurder van het communicatiebureau Publicis, Maurice Lévy, dinsdag gezegd. "In geval van vertrek zou Forgeard volgens zijn contract recht hebben op een twee jaar salaris", aldus Lévy. Daarnaast zit er in het contract een niet-concurrentieclausule.

De voormalige topman van het luchtvaart-, ruimtevaart- en defensieconcern EADS moest op 2 juli opstappen. Hij was in maart in opspraak gekomen nadat hij zijn aandelenpakket in EADS had verkocht voor 2,5 miljoen euro. Toen het uitstel van de Airbus A380 enkele weken later bekend raakte, verloor EADS in een klap een kwart van zijn marktwaarde op de beurs. Forgeard heeft altijd ontkend dat hij heeft gehandeld met voorkennis. EADS bezit 80 procent van Airbus. Forgeard werd opgevolgd door Louis Gallois./

Nu in het nieuws