Israël begint nieuwe fase offensief Gazastrook

Print
Israël heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een luchtaanval uitgevoerd op een huis in Gaza-stad waar enkele commandanten van de Hamas bijeen waren.
Bij de aanval vielen volgens de Palestijnse minister van volksgezondheid Bassem Naim zes doden en 24 gewonden. Wie de doden zijn, werd niet bekendgemaakt, alleen dat onder hen twee kinderen waren en een vrouw.
Hamas-activisten deelden mee dat Raad Saed, een hooggeplaatste commandant van de Hamas, gewond was geraakt. Volgens Israël bevonden zich ook Mohammed Deif, die al tien jaar wordt gezocht, en Ahmed Randour, die betrokken zou zijn bij de ontvoering van de Israëlische korporaal Gilad Shalit, in het aangevallen huis.
Israël zei dat Deif gewond was geraakt, maar dit werd door de Hamas in alle toonaarden ontkend.
Abu Obeideh, woordvoerder van de militaire vleugel van de Hamas, bezigde in een veroordeling van de aanval taal die doorgaans alleen wordt gebruikt als een kopstuk van de Hamas is vermoord. Hij waarschuwde dat met de aanval "alle normen veranderen, nieuwe opties worden geopend die nog nooit zijn gebruikt".
Eerder trokken Israëlische tanks en troepen het zuiden van de Gazastrook binnen, in een nieuwe fase van het offensief dat al twee weken duurt. Het Israëlische leger bevestigde dat de troepen in het zuiden van de Gazastrook opereren, maar gaf geen details.

.

Nu in het nieuws