"Over mijn moeder, mijn zus..."

Zinédine Zidane heeft zich op de Franse televisie verontschuldigd voor zijn ongepast reageren in de finale van de Wereldbeker. Wat de Italiaan Marco Materazzi hem precies zei, wilde hij niet kwijt.

"Het waren heel persoonlijke dingen", vatte Zidane samen. "Het gaat over m'n moeder, over m'n zus. Hij zegt heel harde woorden en hij herhaalt ze meerdere keren. Je luistert er eens naar en je probeert te vertrekken. Je hoort ze twee keer en dan de derde keer..."

Spijt over zijn actie heeft de voetballer niet. "Ik kan geen spijt hebben van mijn actie, want dat zou betekenen dat hij gelijk had om dat allemaal te zeggen."

Toch verontschuldigt hij zich. Vooral naar de miljoenen kinderen die de fameuze kopstoot gezien hebben. "Mijn actie is onvergefelijk. Natuurlijk was dat een foute actie. Ik wil dat klaar en duidelijk zeggen, want het werd gezien door twee à drie miljard televisiekijkers en miljoenen en miljoenen kinderen".

Zidane werd met rood van het veld gestuurd. Hij kreeg wel de Gouden Bal. De finale werd door de Italianen met strafschoppen gewonnen.

Nu in het nieuws