Griekenland mag meedoen aan voorronde EK 2008

Print
Europees kampioen Griekenland mag toch meedoen aan de kwalificatievoor het EK voetbal in 2008. Ook mogen Griekse clubs weer meespelen in de diverse Europacuptoernooien.
De Fifa had Griekenland geschorst vanwege een nieuwe sportwet die door de regering was voorgesteld, maar de wet is van de baan.
In de sportwet claimde de overheid zeggenschap over de voetbalbond en de opzet van een nieuwe competitie. Dat was tegen het zere been van de Fifa, dat in de reglementen heeft staan dat de bonden zelfstandig moeten kunnen beslissen. Om een wetswijziging af te dwingen, schorste de wereldvoetbalbond begin deze maand het Griekse nationale elftal, alle clubteams en alle spelers die bij de Griekse bond zijn aangesloten.
In de nacht van dinsdag op woensdag zwichtte de Griekse regering voor de druk van de Fifa: ze keurde een herziene versie van de sportwet goed, waarin de bond (EPO) de baas is over het voetbal in Griekenland. De overheid bemoeit zich niet langer met de benoeming van bondsofficials en de indeling van de nieuwe Super League.
De minister van sportzaken, Georgos Orphanos, heeft beloofd de Fifa zo snel mogelijk op de hoogte te stellen, zodat de nationale ploeg kan meedoen aan de kwalificatie voor het EK 2008, waar Griekenland zijn titel wil verdedigen.
Vooral de club Larissa hoopt dat de minister haast maakt: zaterdag staat een Intertotowedstrijd gepland tegen het Turkse Kayserispor en voor die tijd moet de schorsing zijn opgeheven.

.

Nu in het nieuws